Skip to content

14 MARTIE 2024

WORKSHOP CADRE DIDACTICE

Profesioniști în educație


Neuroștiințele și viitorul învățării
Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială
Coordonator: Alina Roman
Un număr de 35 de profesori din învățământul primar și preșcolar au participat la acest workshop în cadrul căruia au abordat legătura dintre neuroștiințe și învățare. Modelul din știința învățării analizat și experimentat de participanți a fost Implicare – Construcție- Aprofundare.

FESTIVITATEA DE PREMIERE A POSTERELOR CÂȘTIGĂTOARE

Coordonatori: Claudiu Ionescu, Maria Tămășan, Tiberiu Dughi, Călin Lucaci
La Expoziția- Concurs „Săptămâna creierului creativ”, comisia de jurizare a acordat trei premii și două mențiuni celor mai reprezentative creații ale studenților de la Facultatea de Design, coordonați de Claudiu Ionescu, Maria Tămășan și Călin Lucaci.
Premiul I – Ardelean Lucia
Premiul II – Memete Anca
Premiul III – Borsa Damaris
Mențiune – Bătrîn Rujița și Mihailov Ana-Maria

SIMULTAN DE ȘAH:  ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL CU SPORTUL MINȚII

Coordonator: av. Bogdan Ionescu și Vanina Adoriana Trifan
În Simultanul de șah (la 13 mese) au fost implicați 13 elevi cu vârste între 10-14 ani, fiind susținut de avocatul Bogdan Ionescu, Elo Fide 2295, Președintele Comisiei de Etică și Disciplină a Federației Române de Șah, autorul lucrării „Morala șahului” (Editura Neverland, 2022).
Au fost prezenți avocat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad și Cosma Mitică, profesor în cadrul Cercului „Șah” la Palatul Copiilor Arad și membru în cadrul Comisiei Șah în școală – copii, juniori și tineret – a Federației Române de Șah. Una dintre partidele premiate, în mod remarcabil, a urmat exact primele 16 mutări dintr-o partidă disputată în anul 1892 între doi mari maeștri ai vremii, anume S. Tarrasch vs. G. Marco.

Translate»